twitter
rss

Samen met alle leerkrachten levensbeschouwing hebben wij in het 3de leerjaar gewerkt aan het thema 'omgaan met verlies, verdriet en de dood'.  Dit deden wij aan de hand van vier lestijden:

·      Les 1: ‘Kikker is bedroefd’ van Max Velthuijs: verdriet hebben mag, kan zomaar ontstaan zonder reden en is universeel. Het verdriet hebben wij symbolisch geuit door het ophangen van een hartje aan de boom op het binnenplein. 
·      Les 2: verhaal ‘Altijd is voor altijd’ (Bettie Elias en Greet Bosschaert) ->verhaal over 'verlies' bij scheiding en hoe hiermee omgaan. 
·      Les 3: verhaal ‘De dagen erna’ -> verhaal over iemand dierbaar die gestorven is. Daarna hebben wij een troostende boodschap gestoken in de eenzame sok en deze opgehangen in de gang.

·      Les 4: Hoe omgaan met verlies en verdriet? We maken een insteek vanuit elke levensbeschouwing en deelden onze persoonlijke ervaringen met verdriet, verlies en hoop. Hoe gaan we als moslim, als christen, als vrijzinnige om met verlies? 

We hadden boeiende klasgesprekken en de openheid van de leerlingen laat ons telkens zien hoe belangrijk het is hier ruimte voor te geven op de school en in de klas. 

0 reacties:

Een reactie posten